10 moduri distincte pentru dezvoltarea spiritului de echipă

10 moduri distincte pentru dezvoltarea spiritului de echipă

Colaborarea este un factor cheie în construirea unei organizații. 

Iată 10 modalități simple de a cultiva coeziunea echipei:

1. Creați o cauză clară și convingătoare

Pentru a crea o coeziune, membrii echipei trebuie să aibă un motiv convingător pentru a face parte din misiunea companiei. Cu cât misiunea este mai captivantă și mai interesantă, cu atât este mai ușor să îi inspirați pe membrii echipei să vrea să fie parte din ceea ce aspiră compania să realizeze.  Dacă membrii echipei nu au o imagine clară  în ceea ce privește scopurile și obiectivele prezentate, aceștia vor găsi tot felul de motive pentru a nu lucra împreună. Pentru a lucra împreună, viziunea și scopul trebuie să fie clare.

2. Comunicați așteptările

Colaborarea trebuie comunicată membrilor echipei ca standard minim. Pentru a încuraja acest lucru, membrii echipei trebuie să dispună de roluri și responsabilități individuale și colective definite pe care le vor avea în cadrul echipei. Atunci când au o înțelegere clară a poziției lor, fiecare membru al echipei va lucra mai eficient și fără a călca în mod accidental pe cineva pe bătături.

3. Stabiliți obiective

Este important să stabiliți obiective măsurabile pentru fiecare unitate de timp (săptămână, lună, etc.). Scopul acestor obiective este de a oferi membrilor echipei sentimentul unor victorii. Aceste victorii au un mod magic de a sparge barierele și de a crea un impuls pozitiv individual și colectiv. Mai mult, este imperativ să reevaluezi obiectivele și să redirecționezi ori de câte ori este necesar. La sfârșitul fiecărei luni (săptămâni, etc.), rezultatele obiectivelor trebuie puse la dispoziția întregii echipe ca o modalitate de a măsura și a celebra progresul și de a determina unde trebuie făcute îmbunătățiri. Lucrul cu acest tip de transparență scade confuzia.

4. Stabiliți punctele forte

Este o strategie excelentă de a lucra cu punctele forte ale fiecăruia, mai degrabă decât de a rezolva punctele slabe. 

5. Creșteți coeziunea între membrii echipei

Echipele coezive au mai mult succes. Ei au succes deoarece fiecare persoană din echipă este inclusă în cât mai multe decizii. Când membrii echipei simt acest tip de incluziune, ei simt semnificația percepută a rolului lor, determinându-i să funcționeze în mod natural mai bine. 

6. Încurajați inovația

Pentru ca echipele să crească, trebuie să fie încurajate să gândească și să pună la îndoială statu-quo-ul într-un mediu deschis și necondiționat. Membrii echipei trebuie să fie instruiți și să creadă că provocările și obstacolele cu care se confruntă pot și vor fi depășite. Atunci când se instalează o atitudine “can-do”, aceasta îi motivează pe membrii echipei să facă față așteptărilor “can-do”. 

7. Mențineți promisiunile

Întrebarea pe care fiecare client o pune este: pot conta pe tine? Vrei să fii acolo când am nevoie de tine? Îți pasă de acest lucru la fel de mult cum ne pasă nouă? 

9. Încurajați oamenii să socializeze în afara muncii

Socializarea cu colegii din afara biroului reprezintă o modalitate eficientă de a deschide canale de comunicare, de a crea o înțelegere mai bună și de a distruge orice prejudecată sau neîncredere între membrii echipei. 

10. Celebrați comportamentul colaborativ

Atașarea recompenselor de performanță și a bonusurilor la eforturile de colaborare trimite mesajul corect membrilor echipei cu privire la valorile care conduc afacerea.

Concluzie

S-ar putea să aveți deja multe succese dar vă puteți crește productivitatea exponențial prin a le face să lucreze ca o echipă de colaborare. 

Când membrii echipei simt că fac parte din ceva excepțional, ei sunt mai mult dispuși să lucreze împreună pentru a obține rezultate neașteptate. 

Colaborarea funcționează deoarece nu există nimic mai semnificativ decât o victorie comună. 

Lasă un răspuns