Gândește ca un pirat

Gândește ca un pirat

Gândește la conectarea online ca un pirat. Vezi prada, adică  vezi nava care e plină cu tot felul de bogății și tocmai acum plutește la orizont. Probabil că nu dorești să pierzi ocazia unui abordaj. Oamenii tăi de pe corabia ta, pe care flutură steagul de ONG, așteaptă acel moment al ”conectării” al abordajului,  cu nava pe care scrie Guvern sau Multinațională.

Întrebarea este: Cum să faci conectarea, abordajul?

Având în vedere experiența acumulată de Lisa de la Platon, (dă click pe acest videoclip animat), avem nevoie de 3 lucruri si anume:

  1. multă creativitate, ingeniozitate, de
  2. rapiditate și de
  3. o motivatie puternică.

Cu aceste 3 elemente atât problema abordajului cât și problema prăduirii resurselor de pe corabia țintită nu mai este insurmontabilă.

Nu e nevoie să-ți faci griji sau probleme de etică cu privire la termenul de prăduire. Te interesează în primul rând cauza oamenilor pentru care tu lupți sub stindardul ONG-ului și abia apoi cauza navei abordate. Tu doar ești un om care își aduce un mic rol la realizarea unei armonii universale.

În fapt problema ta de moralitate și etică izvorăște din mitul peșterii. În acest mit, evocat de Platon, în filmul animat amintit mai sus, cred toți acei oameni care cred că lucrurile nu pot fi schimbate. Ei, acești oameni, au o mentalitate fixistă să-i spunem de prizoneri nu neapărat de sclavi.

Deci în calitatea ta de pirat ai un rol organic și din acest motiv îți iei rolul foarte în serios. Începe să gândești ca un pirat, fii diferit și fă doar lucruri bune. Conectează-te la problemele oamenilor într-un mod nou experimentat cu succes în Agora, în piața publică. Mai ales nu uita ce spuneau vechii greci. Orașele care nu au o Agoră sunt barbare.

Lasă un răspuns